Ručné pranie

19.03.2020 19:54

 

Mojimi potulkami po východnom slovensku pozorujem ešte obce kde sa na stred dediny ešte perie ručne s rajbačkou. Je fakt, že prádlo príjemne vonia a niet pri takomto praní žiadna chémia, len čistá voda a mydlo ako kedysi.

Môžte si takýto záber pozrieť v albume Príroda 2

Kontakt

Ján Ferenc

janko5@zoznam.sk

Vyhľadávanie

Vitajte na mojej stránke.

Dostali ste sa na stránku na ktorej prezentujem svoje fotky, články a turistické trasy. Veľmi rád fotím staré drevenice a život na dedine. Som turista začiatočník a tiež rád privítam rozne názory turistov a skúsených ľudí. Mám rád prírodu v každom počasí. Prajem vám príjemné posedenie na tejto stránke.

Foto prístroje a mladí ľudia

Dňa 13. 4.2012 som bol náhodne v Prešove kde som vystihol na námestí výstavu aj predaj starých veci. Našiel som tam jedného pána cudzej národnosti ktorý ukazoval starodávne fotoaparáty a mnoho iných veci. Všimol som si, že sa veľmi veľa ľudi zastavovalo pri jeho tovare ktorý skutočne bol veľmi zaujimaví. Tento pán cudzej národnosti mal aj fotoaparáty ktoré sú velmi kvalitné ešte aj dnes a doslova maľuju, aj napriek tomu že v dnešnej dobe sa používa digitálna technika aj pri foteni. Všimol som si, že pokiaľ ja som stal a obdivoval spomínaný tovar traja mladý chlapci si kúpili zrkadlovky analogové rôzných značiek. Veľmi ma to potešilo, že mladý chlapci začínajú fotiť na analogové fotoaparáty  a tak tiež sa bližšie zaujimali aj o kvalitu filmov aké a kedy používať.  Je skutočne vidieť že aj mládeži v tejto dobe záleži na tom, aby sa pohrali s fotoaparátom a tak urobili záber. Majú aj ako som spomínal digital no vyberajú si analog lebo ich to baví a začina to byť pre nich zaujímavé. Tak tiež som poradil jednej zákazničke ktorá tiež s veľkým záujmom počuvala môj výklad v skratke, nakoniec sa tiež rozhodla kúpiť si kvalitný fotoaparát verím že bude mať tiež prekrásne zábery s ktorých bude mať obrovskú radosť. 

Slovo fotografia je Gréckeho pôvodu, znamená písať svetlom.

© 2011 Všetky práva vyhradené.

Tvorba web stránok zdarmaWebnode